yolanda

Ehhh jag gillar att prata, skratta och springa överallt

DET ÄR ÄNTLIGEN DAGS

Publicerad 2011-05-30 17:56:38 i Raaandom

DET ÄR ÄNTLIGEN DAGS ATT ÅKA HEM!!!! WOHOOOOOOOOOOOOOOOOOO :D

Veckan hos Kirsten har varit rolig
, och hennes familj är så himla underhållande haha! Jag har verkligen inte gillat en annan familj så här mycket som jag gillade hennes, SÅ roliga! :P Vi hann med att åka till Niagra Falls (coolt!!), gå och kolla på hennes brorsas friidrotts-tävling, såg nya Pirates- filmen, träffade hennes kompisar och bli taggade inför cross-country (kollade på två Steve Prefontaine filmer och planerade hur vi kan knäcka nästa termin)!!

När jag kom till USA så ogillade (gillar inte ordet hata...hehe) jag terräng-lopp starkt. Men efter en cross-country säsong i Vermont så tycker jag faktist det är helt okej. Hemma hos Kirsten läste jag boken "Running with the Buffaloes" som handlar om Univeristy of Colorado's cross-country lag med bla Adam Goucher (känd amerikansk löpare) och jag blev konstigt nog TAGGAD INFÖR CROSS-COUNTRY SÄSONGEN! HAHA typ årets överasskning!! Även om min bansäsong inte är heeeelt över, så är jag faktist taggad inför att göra mig redo för cross-country! Jag vill tillochmed öka mina antal kilometer....oftast brukar jag bara öka dom med mycket skepticism och försiktighet...HAHA.

Här är boken jag läste! REKOMMENDERAR DEN OM NÅGON VILL KÄNNA LITE SPÄNNING INFÖR TERRÄNG haha.



Snart ska jag börja läsa en bok jag lånat av Kirsten om amerikanskan Jackie Joyner Kersee som vann OS i sjukamp! Jag hoppas den är lika bra som dom andra böckerna jag läst på senaste tiden, haha.

AJA!!! CIRKA 14 TIMMAR INNAN JAG ÄR HEMMA I SVERIGE IGEN!!!!!! :D :D :D
cheriooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

MOT EAST AURORA, NEW YORK!

Publicerad 2011-05-21 16:49:46 i Raaandom

Innan jag åkte till USA så trodde jag att New York bara var New York City, men nope! New York är en STOR stat, där en del av den består av NYC. Idag ska jag hem till Kirsten som bor i New York, men till staden East Aurora som är  ungefär 8timmar ifrån NYC haha. SPÄNNANDE. Sedan är det bara lite mer än en vecka tills jag åker hem!! wieeee :D

Just nu sitter jag i hotell lobbyn för Kirsten & Nika sover fortfarande. Och nyss läste jag ut en bok jag lånat av Austin, "Slaying the Dragon" skriven av 200- & 400m löparen Michael Johnson som vann den dubbeln på OS 1996 i Atlanta!! En av dom coolaste killarna i universum typ. Haha. MYCKET BRA BOK!


Det här är killen som hade det super snabba världsrekordet i 200m innan Bolt bröt det, som var värsta grejjen!!

Nu kanske jag borde gå och kolla om K & N har vaknat,
CHERIOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

ETT PLÖTSLIGT RYCK AV HEMLÄNGTAN

Publicerad 2011-05-20 17:05:08 i Raaandom

Buhu, jag missade kvalgränsen till NCAA First Rounds med 0.07sek. HAHA! Jag, Kirsten, och Julie missade alla kvlalgränsen med pytte lite i våra grenar, och det skummaste är att vi alla hade kvalat om vi vart med på "west-coast" listan..(vi är på east-coast).

Annars skickar Vermont tre personer dit: Morgan på 10,000m och sedan Nika & Sam på spjut! Så lite Vermot folk där iaf :)

Annars så har jag super-duper-hemlängtan. Det är lite knasigt, för jag har haft noll hemlängtan alls hela terminen. Verkligen ingenting, för eftersom min säsong började typ sämst för sa jag till mig själv att jag inte tänkte lämna USA tills jag sprungit bra igen. Och nu när säsongen i USA är över och jag har presterat som jag velat så känner jag mig verkligen DONE. Jag gillar verkligen USA och det har varit super kul den här våren, men nu behöver jag en paus. Jag vill åka hem och fira sommarlov haha. Men alla flyg är fullbokade fram tills näst nästa vecka så jag kommer inte hem fram tills dess...Tur som är så kan jag följa med Kirsten hem och bo där ett tag innan jag åker hem, men helst av allt så skulle jag bara vilja åka hem NU.Men men, jag ska försöka tänka positivt. Snart är det bara en vecka kvar. You can do it Yolanda. Haha.

Medans kommer en låt jag gillar!

SOMMARLOV I BURLINGTON!!

Publicerad 2011-05-18 22:30:18 i Raaandom

Det har hänt mycket på kort tid!

1. Rally Awards där jag fick klä upp mig för första gången i Vermont HAHA! (bilder kommer sen)

2. Jag har sommarlov!!!!! WOHO!!

3. Jag persade till 2.09,20800m och blev klockad på 57,854x400m på New Englands i helgen!!! AHHHHHHH :D

4. Jag och Kirsten har levt som hobo's ett tag tills vi fick flytta in på Sheraton två dagar sen, eftersom vi väntar på att se om vi lyckats kvala till NCAA First Rounds (USA är delat i två regioner: east & west coast och top 48 i varje gren kvala). Jag har inte världens största chanser på att kvala men jag håller tummarna, skulle vara gött gånger en miljon att få springa ännu en 800:ing igen!!!

Wiee livet är pretty sweeet just nu. I några dagar har jag och Kirsten hängt här i Burlington med dom som bor kvar här över sommaren. Vi har tränat, glidit runt downtown, kört vårt dagliga häng hemma hos Bo & Jen där det alltid finns folk att vara med och igår så var vi några som åkte hem till Alex och hängde lite mera. Haha, mycket häng alltså. Det är roligt att vara här och umgås med folk, men samtidigt känner jag mig väldigt redo att åka hem (om jag inte kvalar alltså, som jag VERKLIGEN VILL GÖRA!)!!

Så jag hoppas på att kvala, men om inte så säger jag bara HELLO SWEDEEEEN!!! Längtar efter att träffa alla igen och bara njuuuuta av livet :D


jag och akko förra sommaren. åhh jag saknar pendeltåg haha!

AMERICA EAST CONFERENCE!

Publicerad 2011-05-10 18:28:27 i Raaandom

WOUP WOUP, vilken helg!!!!!! Nytt pers på 800m & tvåa i min conference, waddup Yolanda?! Haha!

Det roligaste av allt var att loppet var som en komedi! HAHA. Jag och Julie hade pratat om hur coolt det skulle vara att komma 1:a och 2:a i finalen (efter att vi båda kvalat från försöken), och jag var en excited_tjej_91 på starlinjen och redo att springa som en galning. Så jag drog loppet från början och öppnade på 61 sekunder HAHAHAH!!!  Tuuuur som var så såg jag inte klockan, PHEW haha :P

Sedan gick Julie om mig, och jag hängde på henne och vi låg 1:a och 2:a = PERFEKT! MEEEEN vid 200m kvar så springer någon tjej om mig, jag ba: BAJS!!!! Det kändes som om jag inte hade någonting kvar att svara med så en sekund så gav jag upp. Men plötsligt jag ba: Banne mig, den här kvinnan får inte förstöra allt!, så jag började jaga henne och med typ 7m kvar innan mållinjen så passerar jag henne: YEEEEEEEEEEEEEEEEEESSSS!!!

Jag och Julie, etta och två från Vermont, BOOOOYAAAAAAAA! Och ett nytt pers: 2.10,55 wieeeee!!! Det kändes typ som om vi vunnit OS för plötsligt attackerar alla från vårt lag oss och vi har värsta kramkalaset haha. Alla ba: "vad inspirerande!!!" och typ "bästa loppet jag någonsin sett!!!" :D

Sedan två timmar senare sprang jag 4x400m och blev klockad på 58.18 (wiee nytt inofficiellt pers!) och det var sista loppet så alla var där och hejade igen. Ahhhh BÄSTA LAGET!



jag och emma (ny tjej från californieeeeen) :D



jag och Ase (den andra svensken och superrolig!!!) :D

jag och valerie (aka min roomate!!) ps. folk tycker typ att vi är lika och tar fel på oss ibland, haha. ps.2 jag ser ut som en alien!!!



Alex = en av dom roligaste killarna jag någonsin träffat!!!!


Stillman, också en rolig kille, med sin nya vattenflaska!



Austin! (killen du är kompis med på fb Linnea) Efter det här började vi leka att vi var hipsters haha:




haha hjääälp jag ser galen ut! och Bo på andra bilden HAHA.


PRISUTDELNING!!


tomma läktare hahah (alla sitter på gräset inför prisutdelningen)

hahah....kirsten, knäpp som vanligt!

Nika aka vår spjutkastar superstar blev Rookie of the Year!!! :D

vår egna prisutdelning :)

Ikväll är det Rally Awards, som är typ en prisutdelning för alla skolans sporter, så vi ska klä upp oss (för första gången någonsin sedan jag kommit till USA haha!! UVM är väääääldigt laid-back :P) och ta massa foton!!

Men först ska jag plugga till min Final Exam i Abnormal Psych!!!!
CHERIOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

BUBBLAN ÄR REDO!

Publicerad 2011-05-06 03:30:01 i Raaandom


Nu har jag haft mina sista lektioner som freshman, kvar finns bara 2 exams plus en liten inlämnings uppgift! MEN track är inte slut än, utan det roliga har bara börjat (wihooo!). Imorn åker vi (typ 60pers) på en 10timmars buss resa till Maryland för AMERICA EAST!!! :D

Det är våran conference-meet och den tävlingen som betyder mest för oss som lag, så vi ska åka dit och GET SOME!! wieeee, america east tävlingen inomhus var superroligt och det kan bara bli bättre utomhus!!! taggad_tjej_91,

och pirkko & pappa hälsar:




HAHAHHAHAH!!! Pappa kallar mig för en sån där gammaldags bil (vi kallar den för bubbla) eftersom jag måste springa fort från början för att få ihop ett bra lopp. Inte liksom chilla bakom någon och sen gå om, utan attack från början till slut, som jag älskar att göra hihi. Pappa säger alltid något sådant här: "Just go from the beginning, and if they pass you they pass you, but don't wait around for them". Japp, i helgen så äre banne mig bara att köra, hej då motståndare liksom ;) Hihi,


nu är det dags för mig att packa klart!!!
CHERIOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

 

KALIFORNIEN, PRINCETON & UMASS!

Publicerad 2011-05-01 17:25:36 i Raaandom

Nu är det bara 3 dagar av skola kvar, och sen börjar Finals Week med alla prov, så det är därför jag varit busy busy busy. Men nu kommer en liten recap:


KALIFORNIEN: ahh bästa resan! Jag, morgan, marisa, bo, kirsten, jen, sarah och julie & octodad (aka vår coach haha) åkte till andra sidan USA för att tävla på Mount Sac Relays & Long Beach Invitational (där jag träffade andra svenskar också, bla Sanna, Mary & Fia!) Wieee, jag sprang 800m & 1500m, och fick två nya säsongbästa! :) Vi hann också åka igenom Beverly Hills, som var pretty sweeeeet, och bada på New Port Beach (stranden i O.C) OCH så såg vi Hollywood skylten hihi. Wieee, jätterolig resa! :D




PRINCETON:
helgen efter Kalifornien åkte vi till Carlton i Fresh Prince drömskola: Princeton!! Där sprang jag 800m & 400m :) Det roligaste var när jag helt randomly träffade Emmy i typ en korridor där haha. Vi sprang tillochmed i samma heat och grejjer, tänk liksom, ofta det händer i USA haha. Det var iaf roligt!


UMASS INVITATONAL: igår åkte vi och tävlade i Massachusets. Jag sprang 400m och stafetten 4x400m :) Först blev det pers (WOHO) på 400m med tiden 59.01 (ahh nästan under 59!!), och sen någon timme senare persade jag igen (WOHO!!) inofficiellt på stafetten med typ 58.86! Förut har det känts som om jag aldrig blir snabbare på 400m, men nu börjar tiderna röra på sig haha, så jag är happy happy :D Sen när vi kom tillbaka till campus så gick jag Valerie, Kirsten & Emma och åt middag på en Indisk resturang - MMM MATEN VAR TYP GODAST PÅ JORDEN!

min & julies överlämning på stafetten (även om man bara kan se mina armar och typ ett ben haha!)


Nu
sitter jag och väntar på att mamma och pappa ska logga in på skype..sedan måste jag börja skriva på min stora Engelska uppsats, och sen så ska jag kanskeeee delta i UVM's försök att bryta världsrekordet i världens största Kurra-gömma! HAHA.

Om

Min profilbild

Yolanda

löpare, vegan, vill i framtiden kallas sociologen Yolle Boll osv osv

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela