yolanda

Ehhh jag gillar att prata, skratta och springa överallt

KLICKA PÅ LÄNKEN KLICKA PÅ LÄNKEN :D

Publicerad 2015-05-20 22:58:00 i Raaandom

 
 
Hej kära vänner! :D
Shoutout till alla som läser detta, ni är anledningen till att jag finner energi till att forsätta skriva här. <3 HAHAHAHAHA SKOJA. No offence, men ibland har jag skrivit här och haft en läsare (OBS: mig själv) HAHA så jag kommer nog fortsätta skriva vare sig jag en dag blir en kändis-bloggare (tvivlar på den) eller hatad bloggare (LOLZ). Ibland brukar jag spana in vad jag skrev här för typ 6 år sedan när jag gick på löp och DÖR av skratt. Har skrivit såå knäppa och skumma grejjer - och varit SÅ dramatisk LOL.
 
Men iaf, här sitter jag på verandan utanför huset i Atlanta och svettas ihjäl lite. Det är SÅ varmt här. Jag är på riktigt rädd inför sommaren, och känner mig lyckligt lottad över att jag ska hem under de varmaste månaderna här haha. Tror det är cirka 35 grader just nu HJÄLP. Som ni kanske vet är jag inte riktigt ett fan av super varma dagar, mig hittar man bara i skuggan och ALDRIG solandes i solen haha. Men har kommit på att vädret här är bra för min löpning för nu kanske jag kommer sluta vara anti Världsungdomsspelen för att det alltid är så himla varmt där. Haha, jag brukade få ångest över att åka till gbg och tävla där.
 
Vad har jag gjort på sistone? Hmm igår fick jag för första gången springa snabbare än 78sek på 400m LOLZ. Fick som uppgift att springa 1 mile på All Comers Meet tävlingen (som ATC anordnar) i jämn fart och springa in på 4.55 utan att spurta. Och jag lyckades woho :D Känner hopp inför framtiden. 
 
Förutom att springa runt så har jag upptäckt ett nytt favoritställe i Atlanta som heter Little Five Points, ett område som känns lite Camden/hipster/grunge/hippie inspirerat haha och som har en vegan restaurang<3 MMM så gott. Plus att jag blev kompis med typ 5 random personer inom 20min för att alla är så sociala här i Södern :) En av de personerna var en producent som vill att jag ska vara med i hans reality show HAHA, fortsättning följer. 
 
Jag har också varit på Six Flags (nöjespark) för första gången i mitt liv och växte lite som personer under de 4timmarna vi spenderade där. Vi var ett gäng som gick dit och på något sätt lyckades de övertala mig att åka på världens läskigaste åkturer. Jag överlevde och tyckte fasktist att den läskiga känslan som uppstår i magen när man åker upp och ner var lite kul på sista åkturen haha. 
 
Okej det där var typ en liten update, men detta inlägg skulle inte passa in på min blog utan lite bilder och politik så take a moment och spana in denna video nedan. Ibland känns det som att jag är besatt av att babbla om instutionell rasism i USA och speciellt svarta amerikaners situation, men det är omöjligt att bo här utan att tänka eller påverkas av det. Finns saker jag ej kan dela med mig här, men har redan varit med om situationer där jag och mina kompisar varit SJUKT chockade över hur fördomar och extrem rasism kan finnas här i Södern, speciellt söder om Atlanta. LÄNK: http://youtu.be/rSAw51caEeg 
 
Bild som Bianca tog när vi var på väg hem från 6x800m m 200m vila i fredags :) tror vi var klara med passet 07.15 på morgonen !
vi försökte leka coola...gick inte så bra :P
 
KLICKA PÅ DEN HÄR LÄNKEN :) :) :) :) :) -----> http://youtu.be/rSAw51caEeg (jag ger ej upp hehe)
 
eller kolla här baaa:
 
CHERIOOOO
 
 
 
 
 

Låtsas tävlingar och små äventyr!

Publicerad 2015-05-06 17:16:10 i Raaandom

Hejsan hoppsan!
Tänkte börja med en S/O till alla som tävlar 5km eller längre på banan...LOLZ. Igår arrangerade Atlanta Track Club en "All Comers Meet" som är en informell tävling som hålls varje tisdag kväll för alla som vill delta (gratis!). Jag hade på schemat att springa ett 5,000m lopp fast som ett snabbdistans pass - men ändå mitt första 5km lopp på bana någonsin. Kändes iaf som världens längsta lopp hahah fick en mindre depression i loppet då jag tänkte: det här kanske är min framtid HAHAH. Nej men det var väldigt intressant att springa varv efter varv på ett och samma ställe..Haha aja det blev ett bra träningspass iaf och ett steg närmare att få springa snabbt igen wihoooooo. Plus så var det ett blandat lopp med killar och tjejer vilket var roligt! Btw, varför pratar ingen om att det känns som att fötterna brinner när man springer långa lopp på banan???! 
bild från igår! jag utmanar dig att hitta mig på 3 sek!
 
Förutom att jag tränar och sånt blabla så lyckades jag också klura ut Cobb County's kollektivtrafik. HAHA HJÄLP. Låt mig berätta hur man tar sig till stan utan bil från där jag bor...
1. Ta en rask promenad i 20min till världens minsta busshålls plats
2. Vänta på bussen som är typ 15min försenad (enda anledningen till att du vet att den är sen är för att en man redan stod där vid din ankomst)
3. Bli kompis med mannen som står och väntar på bussen! Han berättar att det kommer ta cirka 20min för bussen att ta sig till tunnelbane-stationen som är din final destination. Eran interaktion slutar med att ni bondar över att han är från Etiopien och din pappa från Uganda och du skriver ner din address i SWE på ett papper till honom hahahaah för han ska tydligen till SWE i november (du tänker: pappa kan bli kompis med han eller nåt).
4. Bussen kommer!!!
5. Bussresan till tunnelbane-stationen tar 45 min HAHA. 100 miljoner stopp ska avverkas på vägen. 
5. Yolanda leker sociolog och analyserar bussens passagerare. Området jag bor i är väldigt "blandat" - alltså inte så segregerat..typ. Men alla på bussen är bruna/svarta amerikaner..surprise surprise..not. Åh USA :(
6. Nu har det gått cirka 1,5h sedan resan påbörjades och till din stora förvåning så tar tunnelbane resan bara 10min wihooo :D :D :D :D 
 
Väl inne i stan besökte jag The Civil and Human Rights Museum som var väldigt bra!! Fick erfara hur det kunde vara att medverka i en sit-in protest på 1960 talet (ehh super läskigt) och såg massa intressanta filmer/texter. Museumet låg också mittemot Coca Cola museumet som jag en dag också vill besöka! :) 
 
från The Civil & Human Rights Museum
 
Sedan insåg jag att alla jag bor med var oroliga över vart jag tagit vägen eftersom jag inte berättat för någon vart jag försvann. Gillar dock att känna mig fri. Påbörjade sedan resan hem som bjöd på mycket intressanta interaktioner LOLZ. 
 
Avslutar med en bild från igår då jag försökte underhålla mig själv då tävlingen var typ 50min försenad haha
 

Om

Min profilbild

Yolanda

löpare, vegan, vill i framtiden kallas sociologen Yolle Boll osv osv

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela