yolanda

Ehhh jag gillar att prata, skratta och springa överallt

Vardag i Manchester, Connnecticut

Publicerad 2014-08-17 00:00:00 i Raaandom

Idag var en ny dag i mitt liv...på bättre humör! Fast det var nog för att jag och B sprang våra 800m intervaller som knäppisar haha- som sagt min träning får mig på andra tankar. Efter att vi sprungit och gjort lite styrka var det dags att komma tillbaka till verkligeten.
 
Jag åt lunch medan jag läste The Hartford Courier, som är en sak jag gillar med att bo i USA - jag får chansen att läsa deras nyheter som om jag själv vore härifrån. Som en insikt i det amerikanska livet haha. Men iallafall jag läste en bra debatt artikel och blev uppdaterad om Ferguson - tydligen blev Mike Brown skjuten för att han gick mitt på gatan, "jay walking" enligt polisen som skjöt, hjälp deras ursäkter alltså. 
 
Här är debatt artikeln som jag läste
imorse: What We Tell Our Sons So They Don't Get Shot By Police, James E. Causey http://touch.courant.com/#section/-1/article/p2p-81096931/
 
 
 
 

Innan jag exploderar...

Publicerad 2014-08-15 23:52:00 i Raaandom

Efter att facebook gjort det möjligt för en att lägga till en känsla med sin status uppdatering - så började jag och mina USA homies att säga "Feeling: ____" i varannan mening i våra konversationer haha. Därför skriver jag nu:
Feeling: upprörd!!!
 
Anledningen till att jag inte exploderat av frustration dom senaste dagarna är nog för att jag Skypat med pappa varje dag. Igår kunde jag nästan inte somna för att jag var så arg. De enda gångerna jag har flytt från min ilska den här veckan har varit när jag har tränat...eller sovit HAHA - hjälpppp. Det har därför passat perfekt att jag flyttat till Connecticut den här veckan och tränar två gånger per dag med min nuvarande träningsgrupp. Phew. Men ändå, jag har inte varit så här frusterad på länge.
 
Det började med att jag lärde mig mer och mer om situationen i "Israel"/Palestina, och speciellt hur USA verkar stödja Israel - fast de uppenbarligen diskriminerar/bombar/förtrycker folket från Palestina, och har gjort dom till flyktingar i sitt eget land. Sedan när en ung svart amerikan blir mördad av en polis i Ferguson, Missouri så var det droppen! Två exempel på hur människor kan bli förtryckta baserat på deras hudfärg/etnicitet var bara för mycket för mig. Jag veeeet att detta är en verklighet varje dag utanför USA och Israel/Palestina's gränser, detta blev bara ett stort uppvaknande för mig på något sätt. 
 
Folk pratar alltid om "first" och "third world countries" - som om ett "first world country" på något sätt ligger före ett land klassiferat som "third world". Eh hallå - här har vi USA, ett "first world country" som moraliskt sett i mina ögon borde ligga låååångt ner på listan. Jag får ryck när jag tänker på hur jag just nu sitter på en fin veranda, i ett vackert och lugnt område i USA, där barn springer runt på gräset och skrattar - och samtidigt I SAMMA LAND kan andra barn vara fast i ett område (ingen "spacial mobility") med hög kriminalitet, dåliga skolor och riskera att bli skjutna när de går till affären för att köpa godis (*host*Trayvon Martin*host*). Men vad är det som skiljer dessa två områden åt? Deras hudfärg! ÅRETS SKÄMT nej inte ens det räcker - UNIVERSUMS SKÄMT. 
 
Tydligen så är det helt okej att bli skjuten till döds om man snattar i en affär enligt polisen i Ferguson. Tur att några av mina barndoms kompisar i Märsta som snattade på Matnära en gång i tiden - inte var bruna/svarta amerikaner i USA.

Om

Min profilbild

Yolanda

löpare, vegan, vill i framtiden kallas sociologen Yolle Boll osv osv

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela