yolanda

Ehhh jag gillar att prata, skratta och springa överallt

FYRA COOLINGAR ;)

Publicerad 2011-06-29 15:31:47 i Raaandom



Ibland älskar jag mig själv för mina påhitt och ibland stora mun. Haha! Jag smög iväg från funktionärsjobbet fast det var kris för att träffa min favorit löpare Kaki och dom andra supersnabba killarna. Egentligen är det här kortet inte värsta grejjen för mig för det är tredje kortet nu HAHA (ett per år höhö), men för att jag hade riktiga konversationer med hans tränare och dom andra löparna!!!

Jag träffade ambassadören för Sudans svenska ambassad på Lidingö och blev inbjuden på ett event där i sommar (hans ska kontakta mig när det är dags!!), DOM tog kort med sina iphones och kameror på oss tillsammans alltså med DERAS kameror!!, och Kaki's tränare sa att jag borde komma någon eftermiddag så kan jag värma upp med dom och att typ skulle ge mig tips när jag själv sprang efteråt :P Sedan frågade han också om vi ville följa med på middag med dom!

Såååå kul! Asså Kaki är så himla grymmmmmmm, STOR INSPIRATÖR!!! Han gör liksom en 800:ing på det rätta sättet, går ut hårt och äger ;) hihi.

NU MÅSTE JAG DRAOOO, SKA MÖTA TILDIS I STAN!

off to work!

Publicerad 2011-06-23 10:59:49 i Raaandom

HEEEEEEEEEY!!
sitter och vilar upp mig lite innan det är dags att åka till jobbet haha. Var lite småsjuk (haha roligt ord) igår och det har nog faktist med jobbet att göra :P Ibland kan det vara så himla mycket hets så att man blir lite traumatiserad. HAHA OKEJ det där var en liten överdrift! Nej men, det är ganska så hektist och sedan har jag sovit så lite på sista tiden och typ inte ätit bra heller, så att jag blev lite sjuk var egentligen ingen överasskning...

Och nu har jag ju haft min årsvila och vanligtvis brukar det vara svårt att börja springa igen för att man kommer in mode där en vanlig vardag inte innehåller träning. MEN för första gången i mitt liv (eller alltså för första gången på min 4,5-åriga löpar "karriär") så kände jag ett sug att springa innan min vila ens var slut, och NU vill jag verkligen springa haha. Fast jag ska vänta en dag till, så att min lilla sjukdom inte glider tillbaka :P

annars så längtar jag tills på lördag.....
FÖR DÅ KOMMER PAPPA HEM FRÅN RWANDA!!! :D :D Har inte träffat han sedan 17 Januari (rekord!!)
JAG OCH FATHERRRRRRRRRRR I USA :)

nu ska jag fixa lite lunchhh innan jag rullar iväg mot Trångsund!! CHERIOOOOOOOOO

One Drop Rule.

Publicerad 2011-06-21 11:55:19 i Raaandom

Ahh. Igår när jag hängde med Backman, Edeus och Johan fick jag lite ryck. Johan sa lite förbigående att jag var svart och det var allt för att trigga mig till en liten diskussion som jag märkte att ingen ville ha. Haha.

asså helt seriöst: tycker folk verkligen att jag är svart? Sist jag kollade så hade jag mamma också, och jag vet inte om folk är senila nuförtiden men japp jag blir lätt solbränd på sommaren men har ni sett mig på vintern? Jag kommer ihåg när vi jämförde solbrännor på löp, gissa vem som alltid förlorade?? JAG!!!

Pappa kommer från Uganda och mamma från Finland. Pappas hudfärg är brun och mammas är vit. Jag är ingenstans nära pappas hudfärg, men mammas brukar jag vara ganska lik förutom på sommaren. Men varför är alla besatta av att kalla mig "mörk" eller "svart"?? Fundera på det en sekund. Varför insisterar ingen på att jag är ljus eller vit?! Förklaringen sitter långt bak i människans historia och kommer från the "One-drop rule":

"One Drop Rule: This rule was created during the time of slavery in the US. The rule basically stated that a person with as little as one drop of black blood in their heritage was to be considered black."

Tänk att det användes som en lag, att om man hade typ en gammel-gammel-farfar ursprungligen från Afrika och som gjorts till slav i USA, så var man själv "Black" även om ens pappa,mamma, morfar och farfar var "White". En liten "droppe" var allt som gjorde skillnad på om man ansågs som "Black" eller "White".

Senaste jag kollade så var vi alla människor på planeten Jorden, där Solen gav oss olika mängd pigment för att kunna överleva.


VEMS HUDFÄRG ÄR AKIINE MEST LIK? MAMMA ELLER PAPPAS? HMM PERSONLIGEN LUTAR DET LÄTT ÅT MAMMAS...men enligt andra så är akiine ändå svart..okej.
oj vad bruna vi är...NOT.


känns som jag gjort min poäng rätt tydlig. CHERIOOOOOOOOOOO

JOBB-MODE

Publicerad 2011-06-16 17:32:15 i Raaandom


...hemma nu efter ännu en dag på jobbet, är helt slut! Men imorn är jag ledig iallafall, wiho, så det ska jag njuta av! Men jag måste säga att det är lite roligt på sommarjobbet, det är kul att prata med dom gamla som bor där och jag gillar ju ändå att ha fullt upp. Men ibland kan det också bli överstressat, som igår när jag inte tog min rast haha.

Egentligen är det mest intressanta jag har att säga just nu är att jag jobbar 12timmar på midsommar, WADDUP RIKEDOM TILL MIG?!! Typ årets bästa grej, man tjänar ju galet mycket på röda dagar wiho!! Och mamma fyller ju år på midsommar så Seija (min moster som bor en sekund från jobbet) ska han en liten fest för henne, så efter mina 12timmar glider jag bara dit! Jag har ändå aldrig firat en riktig svensk midsommar, så för mig är det bara ännu en fredag plus att mamma fyller år! :)

PS. Idag somnade jag på tåget, och vaknade inte ens när tåget rullade in i Märsta. Så jag vaknar av att en kille knackar på min axel och ba: "Fröken, vi är framme i Märsta nu hehe" och jag var helt i chock! Nummer 1: hur kunde jag inte vakna av att dom typ säger "Slutstation Märsta" typ 50ggr i högtalaren och 2. Ofta dom där tjejerna mitt emot mig inte väckte mig?!! EVIL LADIES. Haha. Knasigt var det iallafall!

jag och moster Seija (som jag bor hos när jag jobbar morgon) i Vermont!

back to reality!!

Publicerad 2011-06-15 10:54:12 i Raaandom

Jag har alltså börjat sommarjobba, och första dagen i måndags jobbade jag 12 timmar HAHA!!! Men gissa vem som kommer bli rik....:D haha! Jag jobbar i köket på ett korttids-äldreboende i Trångsund, där min moster också jobbar och bor nära, BOOOYAAA! Tar typ 3min att gå dit :)

Utöver mitt liv som typ slutat existera (ska jobba sex dagar den här veckan) så hann jag ändå åka hem till Backman igår och träffade henne och några killar vi gick på Rudbeck med (edeus, johan & tobbe), och hade en liten "picknick" inne på hennes rum haha. Lärde mig mycket nya begrepp jag ska börja använda, "tveckmacka på den" eller "balka" HAHA. Hjälp! Kul var det iallafall :)

Nu ska jag fort göra mig iordning för att åka till stan och träffa Tess lite innan jag åker till jobbet igen, gött! Enda sorgliga är att jag missar Lag-EM på Stadion som jag skulle volontära på...men jag ska ju jobba då. Aja, synd är det iallafall!

Dags att draooooo, CHERIOOOO!!!

student weekend

Publicerad 2011-06-12 14:44:47 i Raaandom

Mycket har hänt på kort tid!! Linnea har varit och hälsat på och vi har sprungit hit och dit på massa studentgrejjer, väldigt hektist men superkul :D

TORSDAG: Linnea och jag började vår "weekend" (haha) med att hälsa på två av våra två favorit platser i Stockholm: Stureplan och Rinkeby! <3<3<3<3<3 Haha!! Roligt men sant. Vi började med en promenix på Stureplan och åkte sedan till Rinkeby där vi åt och pratade x-antal timmar på resturanget på torget där vi är stammisar. Hihi. UNDERBART!

FREDAG: Stor student-dag! Började med att vi gick på Rudbecks utspring för att se alla springa ut, väldigt nostalgiskt och nästan sorgligt :P Sedan åkte jag flak med löparna, och nu har jag åkt på fem studentflak totalt haha! :D Sedan blev det studentlunchen på löp, för att se Tilda, Erica, Karin, Albin, Emil, Marcus och Daniel bli firade :) <3 Mycket underhållande med sång från föräldrarna och världens roligaste film HAHA!

Sedan skyndade jag och Linnea oss hem till Clara's mottagning och stannade där en stund för att sedan hetsa hem till Alexandra för hennes mottagning, hektist med roligt! Vi hamnade totalt bakom vårt tids-schema och kom inte fram till Gubbskivan förrän 00.30 haha, cirka 2timmar efter det vi siktat på haha.


Gubbskivan var väl inte precis årets fest höhö. Musiken var föör jobbig för dj:erna typ dödade låtarna, för mycket house = inte kuuuul och sedan fick man också nästan tinnitus haha. Men vi stannade i ett tag iallafall och träffade lite folk, men sedan drog jag och Linnea på egna äventyr och hamnade såklart på Stureplan igen för lite people-watching haha :D Jag och Linnea delar ju samma intresse som är att vi aldrig tröttnar på att glo på snygga människor HAHA! Enligt mig så uppskattar vi  ju bara verkligen människan, hallå hela världen är ju typ super snygg! hahahahahahahahaha. Aja, det var iaf kul och mycket konstigheter tog plats innan vi begav oss hem med första tåget som gled in till Märsta 06.00.

tåget vi tog till stan, och tiden vi skulle komma hem några timmar senare ungefär...
Lelle! <3

LÖRDAG: Efter att ha sovit några timmar var det dags att röra på sig igen. Så jag och Linnea begav oss in till stan (läs Stureplan HAHA) för att njuta av livet lite innan hon åkte hem och jag åkte vidare till Tess mottagning. Där stannade jag i sex timmar och hade roligt :D Kändes KNÄPPT att jag satt på hennes mottagning, och att det gått ett år sedan vi båda satt på min.
Påminde mig verkligen om att jag verkligen måste njuuuuuta av tiden hemma i sommar med alla underbara människor runt omkring mig för jag vet att det kommer kännas hårt att säga hej då till dom i augusti igen...MEN AJA NU ÄRE JU BANNE MIG BARA JUNI, SÅ SOMMAREN ÄR UNG!!! :D

michael & tess, the couple!

wingman & ganjaman föralltid :)

.

NU BLIRE LITE ÅRSVILA!! :)

Publicerad 2011-06-08 12:46:06 i Raaandom

Japp, igår sprang jag min första och sista tävling i Sverige för i år, och det gick väl helt okej! Jag hoppades på att persa haha, men jag gav det jag hade igår och nu känner jag mig redo för att ut lite årsvila på två veckor, wiho! Jag är supernöjd med min säsong, och det kändes kul att avsluta min säsong hemma!

Wiee, det kändes skumt att klä på sig Turebergs kläderna, träffa folk från löp man inte sett på 100 år och prata svenska med alla och träffa "bekanta löpare" som man inte riktigt känner men säger hej till och sist men inte minst att ha Richard där (aka världens bästa tränare haha!) :) Väldiiiigt kul iallafall :D 

Jag har varit i tävlingsmode nu sedan februari (med lite avbrott i april), så det känns konstigt att ta ut vila nu och sen börja springa mest distanser och sånt ett tag innan jag åker tillbaka till USA för terräng-säsongen. Men det ska bli gött!

Idag väntar en rolig dag!! Först ska jag träffa Johanna och catcha up med allt som hänt i våra liv!! Länge sedan man såg den kvinnan :D Sedan på kvällen ska jag ha lite Sistaahh återförening (jag Clara & Tess) och prata ikapp om allt vi med! SWEEEEET :)


tafatta yolle på stadion haha

Nu måste jag nog gå och duscha innan det är dags att åka iväg,
CHERIOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

lite bilder hihooo

Publicerad 2011-06-06 12:31:26 i Raaandom



jag och akko i staan!

tess HAHAHAAHHAHA



javi åker till usa på fredag i en månad, så jag och tess gick på hans fotbollsmatch och sade farväl!

nu ska jag till affären med mamma, hon kom hem från Finland idag wiho :D Sen blire att hänga lite med tildzzzz.

CHILLLLLLLLLMODE

Publicerad 2011-06-03 18:21:27 i Raaandom


YOOOOO!
Idag fick jag ett kärt överasskande samtal (är det ens en mening haha?!) av en viss kvinna som heter.....LINNEA!!! :D Den kvinnan alltså, en rolig liten prick! Haha, aja det var iallafall underbart (haha mobbat men sant!) att prata med henne och nästa vecka kommer hon hit och hälsar på, wiee! :) <3<3<3<3

haha, jag och lelle i Portugal förra året :P

Annars så hängde jag lite med Tilda och Therese igår, och sen tidigare idag så höll jag och Tilda varann sällskap på Vallen när vi körde diverse träningspass (haha diverse) och chillade sedan med att prata lite om livet och framtiden haha.

När Akiine pluggat klart ska vi förhoppningsvis hyra film och så ska hon lära mig baka på hennes sätt (hennes bakelser är typ hälsosammare än vanlig mat men smakar ändå som något man köpt på ett café!). Medans ska jag roa mig med att pyssla hihi (kolla jag ska banne mig göra det linnea haha), eller nej nu vill akko ta en promenad plötsligt!

så tills vidare,
CHERIOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

HOME SWEET HOME!!! JAG HJÄRTA SVERIGE!!

Publicerad 2011-06-02 12:49:32 i Raaandom

Wieeee, home at last!! :D Jag har varit hemma nu i två dagar och det har varit underbart. Haha! Varje gång jag kommer hem inser jag hur mycket jag gillar Sverige, jag har typ blivit patriot haha! Jag gillar USA också, borta bra men hemma bäst :) Tihi.

Det är som mamma brukar säga att även fast hon bor i Sverige och gillar det så känner hon alltid en dragning hem till Finland och det är ju därför vi åker dit varje år haha. Fast den enda platsen där jag inte brukar längta hem ifrån alls är när vi åker till Öst-afrika (Uganda, Rwanda, Kenya & Tanzania). Min favoritplats på jorden!!!!! Och min bostadsort år 2015 :)

Men iallafall, idag var det planerat att åka till Växjö för att springa Stafett-SM, och även fast det kändes lite hårt att behöva springa nu när känner mig trött och jetlagad så såg jag framemot att vara på en svensk tävling igen och se alla bekanta ansikten. Så jag gick ut nyss och sprang och kände mig såhär:

men jag fick ett mail nyss om att det inte blir något Stafett-SM lag....och nu känner jag mig bara konstig och förrvirrad..


aja, det betyder ju ändå att jag har mer tid att spendera hemma med mina nära och kära hihi. Och inget krångel med mat (jag brukar inte ha tur med att hitta vegansk mat när jag reser i Sverige hehe) WIEEEEEEEE :)

Om

Min profilbild

Yolanda

löpare, vegan, vill i framtiden kallas sociologen Yolle Boll osv osv

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela